VC Herentals is op overtuigende wijze het nieuwe jaar begonnen. Tegen een gehandicapt Nijlen werd het een niet eens overdreven 5-0. VC Herentals voetbalde collectief sterk. Leider Heikant speelde gelijk zodat VC Herentals inloopt op de leider.

Al in de 1' moest de bezoekende doelman Jonas Matthees met een prima reflex de thuisploeg van een vroeg doelpunt houden.

In de 16' werd het toch 1-0. Slechten bediende Van Genechten en die kon scherp voorzetten. Verbert kon binnentikken. De bezoekers antwoordden op de 23' met een hard schot van Wim Bals dat voorlangs buiten ging;

In de 25' werd het 2-0. Opnieuw een prima aanval van de thuisploeg. De voorzet van Van Genechten werd door Slechten in de verste hoek ingeschoten. Rond het half uur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Gerd Heylen passte naar Steven Van Genechten en zijn prima lob verdween achter de Nijlense goallie in doel. 

In de 42' werd het zelfs 4-0. Verbert stormde op de doelman af, omspeelde die ook maar de bal bleef haperen in het zware veld. Toch kon Verbert nog naar Van Genechten doorsteken en opnieuw was de Nijlense doelman met een strak schot gevloerd. 

In het begin van de 2e helft kreeg de thuisploeg drie prima kansen via Slechten maar hij miste. In de 81' werd het toch nog 5-0. Van der Schraelen kon Verbert bedienen en die miste niet: 5-0. 
(Ludo Coenen / N).

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :

VC Herentals kon in haar 1e wedstrijd van het nieuwe jaar meteen rekenen op een derbytopper.  Het ontving Nijlen, waar het in de heenwedstrijd nog 0-1 won maar de bezoekers verkeerden in bloedvorm en bewezen dat door de knappe 4 op 6 tegen Heikant en Balen.  Bij rood-wit zat Van Peer een schorsingsdag uit terwijl Van Grieken nog enkele weken geblesseerd moet toekijken, in tegenstelling tot Wouters en Heylen die opnieuw konden gerecupereerd worden.
 
Onmiddellijk na de aftrap toonde VCH zich al een eerste keer, na een hoekschop werd de bal nog gedevieerd waardoor doelman Mathees alles uit de kast moest halen om een vroege achterstand te vermijden.  Op de volgende kans was het even wachten maar die leverde wel meteen een doelpunt op. 

Een vloeiende combinatie op de rechterflank vertrok bij Slechten die op het gepaste moment inspeelde op Van Genechten.  Steven behield het overzicht en bediende Verbert die na iets meer na een kwartier de score voor de thuisploeg kon openen, 1-0. 

Niet veel later was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk maar de persoonlijke actie van Slechten werd nog gepareerd door Matthees.  Halverwege de eerste helft kwam Nijlen een eerste keer gevaarlijk opzette.  Aan de overzijde ging het leder wel tegen de netten wanneer Van Genechten vanop de rechterflank de bal voor doel bracht, net iets te scherp voor Verbert maar Slechten stond aan de tweede paal wel op de juiste positie om de 2-0 op het bord te zetten.  Nijlen probeerde te reageren via een snelle tegenprik, Daems speelde goed in op Vermeyen maar Christophe schoot vanuit een schuine hoek rakelings naast. 
 
De bezoekers sprongen dus niet efficiënt om met hun kansen en dat deed de thuisploeg wel.  Een pass los door de Nijlense defensie bereikte Van Genechten die er met een sublieme lobbal mooi de 3-0 op het bord zette. 
Nog was de Herentalse honger niet gestild want nog voor de pauze werd het 4-0 nadat Verbert in eerste instantie een slecht inspelen mooi kon onderscheppen, vervolgens de teruggekomen verdediger kon omspelen en nog eens het overzicht behouden om Van Genechten te bedienen die de zware 4-0 rustcijfers op het bord zette. 

Nijlen blijft zwak
Na de pauze was het eerste gevaar opnieuw voor de thuisploeg maar Slechten plaatste een vrije trap nipt over.  Herentals controleerde de wedstrijd en dat gaf Nijlen de kans om iets meer balbezit op te eisen zonder echt gevaarlijk te zijn.  

Een kopbal van Daems kon De Booij amper verontrusten.   Aan de overzijde was het wel alle hens aan dek wanneer Verbert na een mooie één-twee de bal voorbracht en zowel Van Genechten als Slechten millimeters te kort kwamen om de forfaitscore op het bord te zetten. 

Rood-wit bleef prikken wanneer het wou en ditmaal miste Slechten voor doel na een gemeten voorzet van Van Doninck.  Even na het uur lepelde Luyckx de bal net iets te ver voor de voeten van Verbert waardoor de kans in rook opging.  De laatste kans van de wedstrijd leverde dan ook nog eens een doelpunt op, een schitterende actie van Van Der Schraelen die centraal alles oprolde wat hij tegenkwam leverde een assist af tot bij Verbert die zijn doelpuntentotaal nog kon aandikken tot 16 (foto).
 
De wedstrijd eindigde dus op 5-0, een zege waar absoluut niets op af te dingen viel en bij momenten kregen de toeschouwers opnieuw het fris voetballende VC Herentals te bewonderen dat in het de eerste 10 wedstrijden van de competitie het mooie weer maakte.  De efficiëntie die de laatste weken verdwenen leek was weer helemaal terug en het mag duidelijk zijn dat de winterstop onze jongens deugd heeft gedaan. 

Het was een sterke teamprestatie zonder zwakke schakels en het zal een hele uitdaging worden om deze lijn door te trekken naar de volgende weken waar ons keer op keer moeilijke wedstrijden staan te wachten, te beginnen met de wedstrijd van volgende week zaterdag op OG Vorselaar.
 
VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle; Wouters Thomas;  Verwimp Stef;  Luyckx Lars;  Van Genechten Steven;  Verbert Jonas;  Slechten Jochen;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd en Dufraing Kevin.
Bank:  Maes Jens;  Van De Weyer Dries;  Adriaenssen Robin;  Verlinden Lode.
Vervangingen:  62e  Adriaenssen Robin voor Slechten Jochen;  73e  Van De Weyer Dries voor Van Doninck Jelle;  79e  Verlinden Lode voor Van Genechten Steven.
Gele kaarten:   geen voor VC Herentals.

Doelpunten:  17e  Verbert Jonas  1 – 0 :  25e  Slechten Jochen  2 – 0; 35e  Van Genechten Steven 3 – 0 ; 42e  Van Genechten Steven  4 – 0 ;  81e  Verbert Jonas 5 – 0